Metabolic Balance® krok za krokem
HUBNUTÍ NA JISTOTU: 11. TÝDEN
1 / Další týden, je čas přidat potraviny k našemu plánu
Ve chvíli, kdy jste přibližně dosáhli vaší cílové hmotnosti, začínáte opět začleňovat další sacharidy do jídelníčku.
Jako základ platí vám určená porce knackebrotu, např. 2 plátky knackebrotu odpovídají uhruba 20g sacharidů. V jednom jídle pak vynecháte porci knackebrotu či žitného chleba (nejlépe u oběda) a nahradíte ho 20g škrobových příloh, např. těstovin, rýže nebo brambor.
Jejich množství pak postupně, po zhruba 5ti gramech zvyšujete, až dosáhnete normální porce.
2 / Velikost porcí v udržovací fázi
Co je normální porce sacharidové přílohy pro jednu porci jídla?
Sacharidy - výchozí množství (syrové, v suchém stavu):
- těstoviny 25g, vařené až cca 125g
- rýže 30g, vaření až cca 130g
- brambory 80g, vařené až cca 180g.
Porce bílkoviny se mohou také zvyšovat. Postupně o zhruba 20g za den.
Porce by ale neměla přesáhnout nejvyšší doporučené množství, tj.
- 1,0g / kg tělesné hmotnosti u mužů
- 0,8g / kg tělesné hmotnosti u žen.
Příklad: muž vážící 80 kg by měl za den zkonzumovat maximálně 80g bílkoviny = maximálně cca 450g potravin obsahujících bílkovinu (80g je míněna čistá bílkovina, ne potravina bílkovinu obsahující).
Je to nový prostor začít "experimentovat".
Zpočátku jen 1 - 2 jídla do týdne. Pozorujte, jak se cítíte, jak vaše tělo reaguje.
3 / PODPORA
Společné setkání na zoomu
Každé úterý během 30-60 minut zodpovím na vaše nejčastější dotazy k vašim plánům živě na zoomu.
Tady se můžete také ptát, sdílet své postřehy a zkušenosti.
Začínáme ve 19:30 a připojíte se kliknutím na odkaz, který bude pokaždé stejný pro každé úterý.
Záznam setkání najdete ve skupině ⇒⇒ TADY.