Moje Meta-bal knihovna

Jsou knížky, které než dočtete, nevíte o čem jsou.
Pak jsou knížky, ke kterým se rádi vracíte. Které i po letech když otevřete, dozvíte se něco nového…..

Ráda bych vám tady postupně představila mých pár (desítek) favoritů, na které když narazíte, určitě je zařaďte do té SVÉ KNIHOVNY. Mám ráda kuchařky, kuchařky s příběhem. Doufám, že vás jejich příběh také osloví a inspiruje:

 


monikahem813

Tímhle to kdysi vše začalo:

FRANCOUZKY NETLOUSTNOU (2006) – tajemství věčné štíhlosti v podání Mireille Guillian.
Je tam vášeň k jídlu, ke sklenici šampaňského. Svůj osobní příběh doplňuje recepty kde nechybí potěšení z čerstvého bílého pečiva, či čokolády.
Je to náhled do kuchyně Francouzek, jež právě ony jsou známé svým požitkářstvím a které zůstávají až do vysokého věku štíhlé a vitální.
Vneste si také do kuchyně trochu Francie.

monikahem798

ITALSKÁ VEGANSKÁ KUCHAŘKA (2015) – 180 stránek skvělých receptů od skvělého autora Ruediger Dahlke.
Je na trhu nová, takže lehce k dostání. 
Nemusíte být vůbec vegetariáni a už vůbec ne vegani, aby vás tahle snůška skvělých receptů jednoduše uchvátila.
Zavoní to u vás Itálií, bylinkami, kořením, objevíte spoustu netradičních (u nás již dostupných) surovin.

Věřte, že na maso si ani nevzpomenete (do příštího jídla…), určitě si pochutnáte a zasytíte. Naleznete tady inspiraci pro předkrmy, polévky, rýži, špaldu, těstoviny, quinou,  spoustu zeleniny, ale také dezerty.

 

Naservírujte si vítězství

NASERVÍRUJTE SI VÍTĚZSTVÍ (2013) – autorem je sám Novak DJOKOVIČ, všeobecně považován za jednoho z nejlepších tenistů všech dob.
Jeho kniha popisuje jeho cestu k absolutnímu vítězství teprve až po celkové a převratné změně svého stravování.
I když je to striktně bezlepkový program, kniha mě fascinovala hlavně podrobným popisem změn, které byl Djokovič ochoten podstoupit. Popisem, jaké změny se začali dít s jeho tělem, kondicí, psychikou pouze změnou jídelníčku.

 

Je to 195 stránek plných osobních výpovědí a popisů myšlenkových pochodů.
A samozřejmě jeho čtrnáctidenní názorný bezlepkový program, jídelníček s recepty.
Nejsem zastáncem bezdůvodného držení bezlepkové stravy, ale i malá inspirace může být i vaše velké vítězství.
Jinak perfektní čtení na dovolenou.

 

P1260187

160 GRAMŮ SACHARIDŮ aneb Jezme chutně bez výčitek (2015) – dle maďarské autorky Krisztina Vrábel je kniha inspirací hlavně pro lidi s inzulinovou rezistencí s předepsanou dietou 160 g sacharidů: snídaně 30, svačiny po 20, oběd 50 a večeře 40 gramů.

Samozřejmě, Metabolic balance® upravuje všem stravování do 3 hlavních porcí.
I tak mně kniha receptů zaujala velikou rozmanitostí, jednoduchostí ale nápaditostí a kombinací potravin. Recepty tak s malou úpravou dokonale splňují jednu z pravidel Metabolic balance®: dostatek zeleniny, kvalitní bílkovina, minimum klasických příloh.

170 stránek krásných inspirativních fotografií s podrobným postupem receptů.

Recepty a video recepty pro inspiraci najdete také na mém blogu s recepty a online kurzem hubnutí Restart Jídlem Dokonalá postava. Všichni jste vítáni.

 

 

Monika Hemerová
Jsem odborník na výživu, kouč, Metabolic Balance® poradce. Majitelka fitness pro ženy Studio Modelace v Praze na Černém Mostě a v Poděbradech od roku 2002.

Posedlá biochemií a programem Metabolic Balance® vás učím, že existuje bezpečná cesta změnit svoje stravovací návyky tak, že se již NIKDY nebudete mít potřebu vracet ke starému, nezdravému způsobu stravování a životnímu stylu.

Jsem autorkou jedinečného online kurzu hubnutí RESTART pro vaši dokonalou postavu.

Něco více o mně najdete tady.